Integreringen av norske FrP-velgere


Dette innlegget sto på trykk i søndagens utgave (28. 02. 2010) av Bergens Tidende:

Integrering av FrP sine velgere

I forlengelsen av Dagbladet sin trykking på forsida av den islam-fiendtlige tegningen laget av ekstreme sionister, har det vært mye snakk om islam, holdninger og verdier. Både muslimer og andre har stått i kø for å fordømme steining av homofile. Det er vel og bra. Mens noen, som for eksempel Siv Jensen, har utnyttet situasjonen til å gå til rasistisk angrep på alle muslimer i Norge. Hun anklager muslimene for åpent å prøve å islamisere landet. I den hatske tonen som har fått sette preg på debatten i mediene og særlig på internett, virker det å være en grunnleggende antagelse at de som er såkalt vestlige er mer sivilisert enn muslimene.

Den danske avisa Politiken har foretatt en undersøkelse som viser at denne antagelsen ikke har så mye med virkeligheten å gjøre. Undersøkelsen viser at 7 % av muslimene i Danmark aksepterer fysisk avstraffelse av barn. Blant Dansk Folkepartis velgere er tallet 42 %. DF er det partiet som i det politiske landskapet tilsvarer vårt FrP. Og 15 % av danske muslimer støtter dødsstraff, mens blant DF sine velgere er tallet 23 %. Den svenske journalisten Lena Sundstrøm kommenterer dette i sin nye bok og skriver: ”Når Dansk Folkeparti snakker om et middelaldersk og autoritært parallellsamfunn, snakker de også i aller høyeste grad om sin egen velgergruppe.” Det er ingen grunn til å tro at bildet skulle være veldig annerledes her i landet. Det kan dermed se ut som at muslimene i Norge er bedre integrert i det siviliserte samfunn enn det FrP sine velgere er.

Odd Arild Viste

Medlem av antirasistisk utvalg i Rødt

I grunnen så er det ikke nødvendig å legge mer til. Men det oppbrukte bibelsitatet om å se splinten i andres øyne, men ikke bjelken i sitt eget, kommer ramlende helt av seg selv. Og kanskje noen og enhver bedre forstår hvorfor Europarådet har kritisert den norske, politiske debatten for å ha rasistiske undertoner.

3 kommentar to “Integreringen av norske FrP-velgere”

  1. John W. Says:

    «Det er INGEN GRUNN TIL Å TRO at bildet skulle være veldig annerledes her i landet. Det kan dermed se ut som at muslimene i Norge er bedre integrert i det siviliserte samfunn enn det FrP sine velgere er.» Referanser til all den statistikken og en bastant konklusjon basert på: INGEN GRUNN TIL Å TRO ! Er det virkelig mulig å være så amatørmessig subjektiv og hoppe på lettvinte konklusjoner?!!! Jeg VAR nysjerrig på rødt, nå ser jeg bare RØDT.

  2. annakathrine Says:

    Så du tror at forholdene i Danmark er vesentlig forskjellig fra forholdene i Norge? Nå ble jeg nysgjerrig.

  3. John W. Says:

    Nysjerrigheten virker noe påtatt i sakens anledning etter å ha lest litt på siden her. Men det er ikke altid enkelt å stille med åpnet sinn hvis en brenner for et synspunkt. Man kan bli «blendet» av egen tro og argumenter og ikke se det svake skjæret av motdebutants synspunkter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: