Fossilfri fremtid


Norge er flinke til å kjøpe klimakvoter. Det står i samsvar med den erkjennelsen folk flest fornuftig nok har kommet frem til, nemlig at vi står foran enorme klimautfordringer.

Men mange tror visst at  klimakvoter redde oss fra alt. Hva med oljesøl og oljeutslipp som går på helsen løs både for folk og dyr? Vi holder fremdeles på med å rydde opp Full City-oljesølet, så varsler media om at Florida snart rammes av oljekatastrofe. Lurer du på hvordan oljeflaket ville sett ut der du bor, så kikk her: http://www.ifitwasmyhome.com/.

Det blir fort litt smog når millioner av kinesere kjører bil og ikke sykkel.

1 millioner biler kjøpes hver dag i Kina

Og hva vil komme til å skje når de fattigste i verden alle mann har fått råd til å kjøpe seg biler? I Kina kjøpes det hver eneste dag 1 millioner biler. Flere land rapporteres å ha en likeledes utvikling i forhold til transportmidler. Hvorfor er vi så redde for å satse mer på alternative og mer miljøvennlige alternativer mon tro? Noen sier at oljen skaper arbeidsplasser, og folk er redde for å miste jobbene sine. Da skal man ikke glemme at Norge klarte å omstille seg fra å være en sjøfartsnasjon til en oljenasjon på relativt kort tid. Man skal heller ikke glemme at man fremdeles trenger den ekspertisen både ingeniører og andre arbeidsfolk innehar etter mange år i oljebransjen, man må bare bruke den på en annen arbeidsplass.

I Tyskland har vindmølleindustrien blitt større enn bilindustrien i landet, og om du ikke hadde klart å gjette det, så importerer de flere av delene de trenger fra Norge. Sånn sett har vi allerede en del ekspertise innenfor det området.

Marianne S. Martinussen fra Rødt AU.

Feie for egen dør

«Forrige uke var Norge vertskap for en konferanse om klima og regnskogbevaring. Da så vi hvordan Stoltenberg og Solheim forsøker å skjule sin dårlige samvittighet for manglende klimatiltak her hjemme med tiltak i andre land. Regnskogbevaring er et viktig klimatiltak, men nå må også Norge begynne å feie for egen dør.»
(Marie Sneve Martinussen, Rødt AU)

Da Torstein gikk av som partileder 30.05.10., fikk han en ekte lofottorsk i gave. Verdens torskebestand er avhengig av å gyte nettopp i Lofoten.

Investere i forskning

Marianne er inne på noe der. Vi må alle begynne å feie for egen dør. Norge slipper ut store mengder med CO2 pr. innbygger, og vi har ingen grunn til å være fornøyde med oss selv. Så hvorfor satses det ikke mer på fornybar energi i vårt land? Vi har mer enn nok av både vind, hav og sol. Hvert eneste år investeres det langt over 100 milliarder kroner i petroliumsvirksomhet. Strengt tatt burde man begynne å investere i forskning rundt energi som er fornybar, fremfor å satse omtrent alt vi har på noe som uomtivstelig tar slutt en dag. Det er på tide at regjeringen tar sine egne klimaløfter på alvor og sier entydig nei til oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det spørs hva eierinteressene i oljeindustrien sier til det.

Money talks...

Reklame

4 kommentar to “Fossilfri fremtid”

 1. Trond Says:

  Vindkraft og Solenergi kan ikke alene dekke vårt behov, derfor er det viktigste at vi kommer i gang med forskning på Thorium-reaktorer.

 2. annakathrine Says:

  Jeg er imot atomkraftverk, selv om det sies at Thorium-reaktorer er mye bedre enn de tradisjonelle atomkraftverkene. Hvor skal man gjøre av avfallsstoffene?

 3. Helenkat Says:

  De har funnet en løsning på det, Anna. Det finnes kraftverk som lager kraft av avfallsstoffene fra atomkraftverk. (Jeg har det fra et program på TV en gang…)

  Jeg vil ikke avvise atomkraft som en løsning, overhodet, men problemet er at nye ideer og utvikling enten tar alt for lang tid å få realisert, eller skjer aldri. Det kan være fordi det er for dyrt, eller fordi det motarbeides av industri som vil tape på nyvinningen.

  Så ja til vind, sol, bølge osv men også et lite ja iallefall et tja til atomkraftverk. Bedre enn kull..

 4. annakathrine Says:

  Tja til thorium her også, men jeg vet for lite om det til å uttale meg enda… Kan hende kan forskere finne ut at det er mer enn nok energi å hente gjennom sol, sjø og vind. Forskere har klart mer revolusjonerende ting før. Flere påstår at kunnskapen ligger der allerede, men blir stoppet av oljekapitalister…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: