Streik som handler om prinsipper


Streiken i år er den mest omfattende vi har hatt på mange år. Dette er samtidig som vi fremdeles sliter med konsekvensene av den økonomiske krisen.

Derfor er det noen som sier at de slettens ikke har så ille lønn, og at de synes kravene er litt grådige. Men dette handler ikke om at vi alle må ta et tak for å komme over den økonomiske krisen. Da burde jo definitivt profittjegerne også grebbe til seg mindre. Men slik er det ikke. Derfor handler streiken i år om så mye mer.

Sosial dumping

Det er ikke lenger bare private selskap som bruker billig arbeidskraft fra fattige land, nå gjør også offentlig sektor det samme.

– Vi har sett flere eksempler på at det foregår sosial dumping også i offentlig sektor. For eksempel når et firma leier ut personell til helsesektoren, og betaler 10.000 kroner i månedslønn og kaller det opplæring, selv om personen går ordinære vakter, sier Davidsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I tillegg har en rekke offentlige kontorer og institusjoner lagt renholdstjenester ut på anbud, og gjerne fra bedrifter som er registrert i utlandet. Transportarbeiderforbundet vil ikke lenger være med på at arbeidsgiverne i økende grad benytter billigere vikarer og innleide, da det går på bekostning av de fast ansatte.

Turid Thomassen advarer mot EU-direktiv som vil svekke arbeidernes rettigheter i Norge.

Vil forby EU-direktiv

Rødt-leder Turid Thomassen påpeker at det nye vikarbyrådirektivet EU har vedtatt, vil gjøre kampen for faste ansettelser vanskeligere. Målet for direktivet er å øke vikarbruk og innleie i arbeidslivet, og derfor vil direktivet blant annet forby restriksjoner i lov og avtaleverk.

– Lovforbud mot midlertidige ansettelser i Arbeidsmiljøloven og begrensninger i innleiebestemmelser i overenskomstene vil være i strid med direktivet. Derfor krever vi veto mot vikarbyrådirektivet, og en styrking av Arbeidsmiljøloven. En ny lov må sikre en kollektiv rett for fagforeninger til å få faste ansettelser etter lovens intensjon, slår Turid Thomassen fast.

Store klasseskiller

Jeg kunne ikke vært mer enig.  Eller er det slik at vi ikke lenger har råd til å lønne alle arbeidere etter tariff i vårt land? Da bør kanskje en og enhver tenke gjennom om eksempelvis lavere skatt og eiendomsskatt for de allerede velstående, skal være viktigere enn at vi har rettferdige arbeidsvilkår for folk som vil jobbe. I praksis holder vi på å gå tilbake til et samfunn med større klasseskiller enn på lenge.

For hver hundrelapp en mann tjener, så får en kvinne 85 kroner i lønn. Dette til tross for at kvinner gjennomsnittlig har bedre utdannelse.

Siv Jensen til stryk i økonomi

Siv Jensen vil avkaffe Kvinnedagen. Hun mener det bare er pjatt å snakke om likestilling, ettersom vi har oppnådd dette for lengst i Norge. Økonomen Siv Jensen kan ikke være flink til å lese tall. Hvorfor er det da slik at for hver krone en mann tjener, så tjener en kvinne 0,85 kr? Dette er til tross for at kvinner er bedre utdannet enn menn gjennomsnittlig. Sannheten er at hverken privat eller offentlig sektor praktiserer lik lønn, og det er da også derfor mange kvinner i år har tegnet bart i ansiktene sine for å vise hva de synes om dette.

De tillitsvalgte må stå på

De tillitsvalgte rundt om i vårt land har en stor jobb å gjøre.  De må mobilisere medlemmene sine, og protokollføre det som kommer frem på medlemsmøter. Og så må de bruke de kanalene de kan for å nå frem, og ikke være redd for sine egne jobber. I offentlig sektor er det nemlig slik for mange tillitsvalgte føler at de står mellom barken og veden. Hvis det var en tid vi trenger uredde talsmenn, så er det nå! Ellers risikerer vi ikke bare sosial dumping og ulik lønn, men også svekkede rettigheter på generell basis. La de styrende få vite hva folket mener, før de kommer trekkende med tvungen lønnsnemnd!

Reklame

2 kommentar to “Streik som handler om prinsipper”

  1. Mathias Says:

    Hvorfor det er sånn at for hver krone en mann tjener, så tjener kvinner 85 øre? Noen yrker er så viktige at det offentlige og private bedrifter velger å lønne dem mer enn andre. Grunnene til at tallene er som de er, er at menn velger flere av disse yrkene. Det er ingenting som hindrer kvinner i å gjøre det samme.

    Skillet er ikke mellom mann og kvinne, skillet er mellom forskjellige yrker.

    • annakathrine Says:

      Delvis sant, men ikke helt. Man praktiserer ikke lik lønn for likt arbeid i offentlig sektor, der er det menn som tjener mest, selv om de har akkurat lik utdanning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: