Benjamin «Rambo» Netanyahu


Ord som bukken til havresekken er lett å ty til når man leser at Israel tenker å granske bordingen av Freedom Flotilla selv.

Igjen nekter Benjamin Netanyahu å ta internasjonal kritikk til etterretning, og staten Israel fremstår nok en gang som arrogant og selvhøytidlig.

Gir selv næring til antisemittisme
Det kan samtidig være liten tvil om at han selv gir næring til jødehat og uvennskap med sin politikk. Det er ikke lenger bare palestinere som i hovedsak har sett seg lei av blokade, terror, vold og taktisk spill. Nå fremstår midlertidig Netanyahu som reneste skjære Rambo-kopi, for det han i sannhet sier, er at ingen bør prøve å yppe seg. Han har uansett ikke tenkt å invitere til dialog, men fortsette sin harde linje.

Terror på begge sider
Alle har fått med seg at det er terror på begge sider i denne konflikten. Men hva kom først? Høna eller egget? Oversatt: Israelske overgrep i form av okkupering, vold og tortur, eller palestinske terrororganisasjoner? Alle vet at hver gang en israeler må bøte med livet, så får den palestinske befolkning tilfold tilbake. Vel er det bibelsk, men ikke forsvarbart for det.

Reklame

6 kommentar to “Benjamin «Rambo» Netanyahu”

 1. Korrupt søker Says:

  Leste er innlegg til deg som du ikke svarte på- så jeg vil gjengi dette spørsmålet her i din blog:

  Du har gått temmelig hardt ut i media og nevner også her i din blog at Israel er «rambo» i sin fremferd. At den er aggresiv. At den består av vold, blokade, og taktisk spill. Du hevder sågar at «alle vet at hver gang en Israeler må bøte med livet får Palestinere tifold tilbake»..

  La oss «leke» litt med scenarioer:
  Hva hvis Israel brukte NØYAKTIG samme våpen etc tilbake MOT palestinere. De skyter med de samme rakettene (senest en rakett idag skulle det vært da palestienre skjøt en igår), de skyter like mange raketter. Raketter skytes også mot sivile da palestinere prøver å treffe sivile. Treffer Palestinere på et jorde med sin rakett.. skyter Israel tilbake på et jorde. Noen ganger er der folk der og.

  Drepes sivile israelere av selmordsbomber- så dreper israeler like mane sivile palestinere. Vi kan også selfølgelig fjerne all blokade og fjerne murer og alle slike ting i dette scenarioet også. Men historisk sett får vi langt langt flere selvmordsbombere og raketter som skal leveres.

  Hamas – vil da ha lang flere raketter å skyte enn tidligere- (ca 2000 det året hvor Israel forhold seg kun til oslo avtalen- og ikke gjorde noe på gaza). Det er ikke «steinkastere» Israel kjemper mot. Og rakettene treffer bedre og bedre hver gang. men mer og mer sprengstoff ombord.

  Israel er bare meget god på å varsle – og på å løpe i kjelleren. Gjerne flere ganger dagen, og kvelden og natten etter ungene er lagt..

  Dersom Israel gjør dette- så må de vel tilfredstille dine krav: Utfallet av dette vil være at ufattelig mange flere døde palestinere og israelere- mest sivile i begge leire.

  Hvordan forsvarer du en slik tanke? Eller mener du at Israel skal overhodet ikke kunne forsvare seg? At palestinere må få lov til å støtte HAMAS – en terroris organisasjon som har med viten og vilje drept flere sivile barn i israel- på skolebusser etc? Skal palestinere være eneste part som skal kunne kaste «sten» og raketter og selvmordsbombere under navnet «stenkastere»?

  Og hvem tror du drepte jøder i palestina i 1929, 1947, 1967- da var der ingen okkupasjon.

  Du skal heller ikke gå mange timene i en militær uniform før du vet at skal israel noen gang ha en sjangse til å forsvare seg- så må områder som Golanhøyden- Gaza- Vestbredden- være under militær kontroll dersom nabolandene finner ut de skal angripe…

  Og siden vi først er inne på historikk- juridisk sett finnes der intet palestisnk land. Jordan innvaderte vestbredden før Israel, og før noen i det hele tatt gjorde krav på landet (de visste Israel ville be om det). Når JORDAN ikke lenger ønsket krav om området faller området tilbake til opprinnelig eier- det vil idag si FN.

  Der etter blir det hele en juridisk sak som FN skal bestemme. Israel har mange ganger sagt seg villig til å ta denne Juridiske kampen i FN- det arabiske folket har sagt NEI- der finnes nemlig ikke noe israel.

  Hvor så er du i ditt standpunkt? Finnes der noe Israel? Og ser du at det å gi fra seg landområdet til en part som har gått til krig mot deg flere ganger før- og som fortsatt har samme agenda- vil være en uklok avgjørelse?

 2. annakathrine Says:

  «Israel er bare meget god på å varsle – og på å løpe i kjelleren. Gjerne flere ganger dagen, og kvelden og natten etter ungene er lagt.»

  Jeg jubler ikke når israelere dør. Bare sånn at det er klart. Om det er jøder eller palestinere som lever i frykt, så er det like fælt.

  «Hvor så er du i ditt standpunkt? Finnes der noe Israel? Og ser du at det å gi fra seg landområdet til en part som har gått til krig mot deg flere ganger før- og som fortsatt har samme agenda- vil være en uklok avgjørelse?»

  FN anerkjente staten Israel i 1948. Mitt syn er at de grensene som ble satt opp da, må respekteres. Men Israel har tatt flere og flere landområder, og det synes jeg ikke noe om. Her er et kart som viser utviklingen siden 2. verdenskrig.

  «Og ser du at det å gi fra seg landområdet til en part som har gått til krig mot deg flere ganger før- og som fortsatt har samme agenda- vil være en uklok avgjørelse?»

  Jeg kaster ballen tilbake og spør: Aksepterer du en selvtendig palestinsk stat?

 3. Korrupt søker Says:

  Selfølgelig aksepterer jeg en selvstendig palestinsk stat. Men den staten skal utnevnes av FN. Ikke av Syria, Hezbollah og Iran.

  Du svarte ikke på tankerekken med at Israel skal svare tilbake med samme våpen som de får imot seg? Tenkte du nok at dette ikke ville bli besvart, da dette illustrerer enkelt hvor farlig og dødelig palestinske «stenkastere» egentlig er. Det er snakk om realiteter her.

  Israel har ikke noe ønske om å drepe palestinere. Israel har heller ikke «øverst på agendaen» å erobre noen midtøsten. Israel har fokus på normale vestlige ting. og ved blikk på sine naboland formes deres sikkerhets politikk. Den er styrt av andre- som feks. hamas. Israel er med andre ord RE- askjonær, som har et hovedansvar for å trygge egne borgere. Israel handler kun deretter også.

  Kartet du referer til – blir som å lese statestikk uten å ta med bakgrunnen og sammenhengen.

  Jøder ble drept i 1929 av palestinere- hva var erobringen da?
  Jøder ble lovet krig av alle araberlandene i 1947. Araberen dret i FN, og Israel fikk krig som barnedåp.

  I 1967 så Israel at Jordan, Egypt, Syria, Irak, utviste FN observatører. og samlet sine styrker. Soleklare tegn på at araberen ville invadere israel, noe de også hadde lovet å gjøre.

  Da israel var en liten flekk av et land -så Israel at de var nødt til å angripe først da de ikke kunne forsvare seg mot alt dette. De ødela f.eks hele egypts flyvåpen mens det var på bakken.

  Israel vant og tok MILITÆRE VIKTIGE OMRÅDER- (se selv på kartet).

  GOLAN HØYDEN- Ingen Israeler vil noen sinne kjøre opp den høyden under artilleri fra syria EVER AGAIN (som de måtte senere i Yum Kippur krigen). Syria- har siden 1947 aldri annerkjent Israel som land. Jøden skal fortsatt drives ut på fjorden..

  VESTBREDDEN – eide egentlig ingen. JORDAN annekterte/erobret Vestbredden i 1947 slik at israel IKKE skulle få den. Ingen «palestinere» klaget når dette skedde, da alle «palestinere» vet at dette har området ikke har tilhørt noen «palestiner». Palestina har tross alt aldri vært et land. Palestina er navnet ROMERRIKET gav på området i et forsøk på å utslette JØDEN og JUDEA. De klarte det delvis..

  Isreal «befridde» så VESTBREDDEN i 1967 fra JORDAN- og beholdt dette som militært strategisk område. En slags buffer mot Syria og Jordan, som ville gi Israel tid til å mobilisere seg ved et neste angrep fra araberen.

  Jordan sa så fra seg hele VESTBREDDEN tilslutt- og landet faller da JURIDISK sett TILBAKE TIL FN – de som administrerte området før JORDAN invaderte.

  Israel har sagt de er MER enn villig til å ta denne Juridiske kampen i FN- om hvem som eier området- de er også innstilt å at palestineren skal eie området- og dele Jerusalem- men da må Syria og andra arabeland ANNERKJENNE staten Israel. Det har de ennå ikke gjort. Og Israel blir tvunget til å holde på denne buffersonen.

  GAZA- deriomot har alltid tilhørt det som kan kansje kalles for «palestinske» folk. Man tror at filistere i bibelen er dettte folket- men man vet ikke. Og filistere holdt til i gaza området…

  Jøden hodlt til i JUDEA.

  SINAI halvøya til EGYPT erobret Isreal også- NOK et bevis på FREDELIGE israel kun erobret for å trenge en buffer sone mot et eventuell arabisk angrep: Da EGYPT valgte FRED med israel i 74- fikk de med en gang tilbake hele sinai halvøya. Israel vil kun ha israel- og de vil også ha en palestinsk stat.

  Camp David avtalen gav også Palestiner meget store omrråder- VESTBREDDE- GAZA- sikkerhets ansvaret for Jerusalem + mye mer. Israel signerte- palestineren sa nei.

  Israel fullførte også alle sine forpliktelser- og fikk flere tusen raketter som svar.

  Årsken er den samme hver eneste gang: araberen/muslimen godtar ikke en jødisk stat- og hverfall ikke i midten av et muslimsk område.

  Sprøsmål til deg blir da: Skal Israel trekke seg tilbake til områder som de ble angrepet fra i 1967? Hvorfor- det samme fiende bildet er der idag også- bare at de har lengre raketter nå enn den gang.

  Og YUM KIPPUR krigen i 1973- På Jødens «juledag» – angrep SYRIA, JORDAN, EGYPT, IRAK, – helt «tilfeldig samtidig» Israel, og overrsakset Israel noe enormt. Det var etter dette suprise attack- at Israel bestemte seg for at «buffersonene» var- og er den dag idag -en trist nødvendighet.

  (artig at de som hevder USA og ISRAEL konspirerer – er de eneste som noensinne har klart å konspirere med slikt omfang som de klarte under Yum Kippur krigen)

  Så et spørsmål til deg om blokaden:
  Blokaden redder i dag liv. Mens en Israeler bruker dagen på å lære sine barn, og å utvikle sitt land, sitt eget jordbruk etc, omtrent som en europeer, så bruker en palestiner dagen på å:
  -grave smugler tunneller (kun nødvendig dersom man skal importere raketter).
  -prate et vanvittig jøde hat i moskeer
  -Lage raketter i skjul, gjemme dem i bunkerser
  -Lære barne opp i jødehat
  -Rigge til og skyte raketter mot israel.

  Dette er ikke produktivt. Men destruktivt. Og ressursrekvende til tusen..
  En opphevelse av blokaden vil – historisk sett- sysselsette flere til denne geskjeften. En fjerning av muren vil være å sysselsette flere selvmordsbombere. Dette er ikke synsing. Du kan selv spørre HAMAS om dette ikke er deres målsetning.
  Er det dette du ønsker?

  Så til innvasjonen av GAZA:
  Israel fikk i syv år langt over 1000 raketter årlig ned over seg. Og var vitne til at barna til et helt folk utviklet apati- og psykiske skader. Isreal ba Palestineren om å la være. De ba Hezbollah om å la være. De svarte ikke på noen skudd siste året i fra Gaza- da det regnet som verst med raketter.

  tilslutt gikk Israel til aksjon- den var forhåndsvarslet og advart mot ville komme dersom palestineren ikke endret terror.

  Når Israel gikk inn på Gaza- var det HAMAS som valgte hvor slaget skulle stå- ikke israel. IDF gikk der hvor hamas sto selfølgelig. Hamas sto i moske- i sykehus, i barnehager, barne skoler-alle ting som hadde en reeell verdi i vestlig media. Flere områder ble også rapportert var minelagt av HAMAS selv.

  Israel vet jo at de ikke blir populær når de skyter på en skole. men når de inne i skolen skyter på deg…

  Skal man da trekke seg ut av gaza? og fortsette å leve med over 1000 raketter ned over seg? Hvordan skal Israel te seg for å godgjøre Syria, Iran, Irak, HEzbollah i Nord, Fatah, og Hamas?

  Om par år – vil kansje Hamas fått teknologi fra SYRIA og IRAN. Da lander rakettene hvor som helst, når som helst. Eneste israel kan gjøre for å forhindre dette- med bruk av fredelige midler er å flytte fra midtøsten?

  Derfor stopper Isreal blokaden. Fred- det har de alltid ønsket.

  Hvorfor stopper de FN?
  Når Israel angrep Lebanon- og Hezbollah- brukte de over 7 timer på å skyte i filler en FN kontrollpost. Israel hevdet at de ikke visste dette var en FN kontrollpost… (ye right- den har vært der i flere år…).

  Samme kontrollpost har Isreal tidligere hevdet har huset Hezbollah soldater- ved enkelte annledigner. Biler merket med UN- har folk ombord som nettopp har skutt raketter mot IDF. Dette blir avvist av FN (som foretar egen granskning…).

  Hva tror så du?
  At Isreal er skikkelig triggerhappy- og finner ut de skal skyte i filler en FN stillign? eller at Israel – følger sin vanlige policy og beskytter eget folk uansett hvor upopulært dette måtte være i verdens opinion?

  FN består av folk som ofte hater Israel. Så enkelter det- noe FN ikke alltid vedgår..

  Dette er ikke en svart hvit krig- her er det flere farger. Fredsaktivister som binder fast helikopteret til dekk, og prøver å slå ihjel IDF er en farge.

  Og vedlig spent på å høre hvordan du foreslår Israel skal oppføre seg i denne floken her.

  For jeg kjenner selv personlig folk som vil bruke envher annledingn de har til å kjempe mot Israel, basert på — drit fra en Imam.

 4. Pandy Says:

  EID!

 5. Kurt Says:

  «Mens en Israeler bruker dagen på å lære sine barn, og å utvikle sitt land, sitt eget jordbruk etc, omtrent som en europeer, så bruker en palestiner dagen på å:
  -grave smugler tunneller (kun nødvendig dersom man skal importere raketter).
  -prate et vanvittig jøde hat i moskeer
  -Lage raketter i skjul, gjemme dem i bunkerser
  -Lære barne opp i jødehat
  -Rigge til og skyte raketter mot israel.»

  For å holde på troverdigheten bør du spare deg for denne typen generaliseringer..

  Når det er sagt..det er faen meg like ille på begge sider. Israel eller Palestina..samme ulla spør du meg, bare forskjellig tro.
  Det er på høy tid at upartiske går inn og styrer på begge sider av gjerdet her, det er eneste måte å få slutt på faenskapet. Om ikke kommer dette til å fortsette i flere ti-år framover uten annen løsning enn slakt, slakt, slakt

  ..og folk lurer fortsatt på hvorfor enkelte er rasister og ateister..
  religion og penger er roten til alt ondt

 6. Korrupt søker Says:

  Venter fortsatt på svar..

  Og Kurt, gjør man en spørre undersøkelse blant Israelere og Palestinre- er det slik svarene vil fortone seg.

  selfølgelig finnes der unntak, men det store flertallet tenderer i disse retningene. tht simple.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: