Dobbeltmoralens høyborg


VG avslørte på torsdag at FrP-politiker Liv Løberg har drevet med CV-juks for å kapre en lederstilling innenfor offentlig administrasjon.

Hun har lagt alle kort på bordet ovenfor media, og rådes til å gjøre det samme ovenfor politiet. Hvis hun så gjør, skal hun etter sigende få strafferabatt. Men hvilket signal sender man til samfunnet hvis man gjør det? Skal det gjelde noen regler for vanlige folk, men andre for samfunnstopper?

Sa opp jobben
Liv Løberg (61) sluttet torsdag i jobben som administrasjonssjef i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH). I CV’en oppga hun at hun var godkjent siviløkonom fra Norges handelshøyskole, utdannet ved London School of Economics og Queen Mary College i London. Hun la i tillegg ved falske dokumenter fra samtlige tre utdanningssteder. Løbergs eneste formelle utdannelse er som hjelpepleier. Direktør i SAFH, Jørgen Holmboe, har derfor anmeldt henne til politiet.

Heksejakt
Løberg har nok hatt bedre dager. Hun må leve med at media driver heksejakt på henne, og ut i fra et medmenneskelig hensyn, burde hun slippe en del av dette. Men det er likevel helt på sin plass domstolene gir henne en straff som tilsier at man ikke aksepterer korrupsjon av noe slag. Det blir helt feil om så ikke skjer, og det politiske system vil miste troverdighet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: