En formidabel politikvinne


Takket være den dyktige førstebetjenten Hilde Reikrås og hennes kolleger er Vest politidistrikt, er blant annet barn som det var planlagt overgrep mot selv før de ble født, reddet. Styret i Løvetannmarsjen Bergen har derfor i år besluttet å kåre Reikrås til Årets Løvetann for hennes formidable innsats i Dark Room-saken.

Hun var raskt våken nok til å se konturene av en større overgrepssak, og avdekket grusomme forbrytelser mot barn i alle aldre. Over 80 menn i alle samfunnslag i Norge og alle aldre er til nå avdekket til å være involvert i avskyelighetene. De yngste er prisgitt oss voksne i forhold til liv og helse.. Å dypdykke i saker som dette er tungt, selv for folk som har sterk psyke. Løvetannmarsjen vil derfor berømme hele politiet i Vest politidistrikt som på forbilledlig vis har vist at de både tar dette ansvaret på alvor og for at de har holdt ut under alle påkjenningene de må ha følt på.

Skjermbilde 2017-06-09 kl. 16.29.18.png

Løvetannmarsjen har siden i fjor blitt en organisasjon. Vi kjemper for å styrke rettighetene for overgrepsutsatte barn, og vi ønsker å spre kunnskap og bistå der det måtte være behov for å få vite mer om hvor man for eksempel kan oppsøke hjelp eller vite når en skal sette trygge grenser rundt seg selv. Det er dessverre ikke slik at det ikke er behov for ideelle organisasjoner som vår.

En av fem jenter og en av ti gutter har opplevd seksuelle overgrep før de er fylt 18 år. I tillegg kommer de andre psykiske og fysiske overgrepene. Mange gjør overgrep mot barn fordi barna er vant til å tro på de voksne og la dem bestemme. Derfor er også barn så flinke til å holde på hemmeligheter som er svært skadelige for dem selv.

En måte å komme sånt til livs på er å snakke om det. Overgrep skal som det er sagt mange ganger før ikke ties i hjel, de skal snakkes i hjel. Det hjelper også å vite at trollene sprekker når de får sollys på seg. Åpenhet som sprer lys er derfor av det gode. Mange nok barn har betalt prisen nå for at folk benytter seg av skamlegging.

 

Skjermbilde 2017-06-09 kl. 16.33.07

Skjerdump fra BA. Hilde har tidligere vunnet DIXI-prisen.

En måte å komme sånt til livs på er å snakke om det. Overgrep skal som det er sagt mange ganger før ikke ties i hjel, de skal snakkes i hjel. Det hjelper også å vite at trollene sprekker når de får sollys på seg. Åpenhet som sprer lys er derfor av det gode. Mange nok barn har betalt prisen nå for at folk benytter seg av skamlegging.

17. juni vil flere av oss som mener dette samles på Tårnplass klokken 1400. Appeller og vakker sang skal sette rammene rundt en markering for alle løvetannbarna, barna som klapper for at mennesker som Reikrås finnes. Det er å håpe at bergensere kjenner sin besøkelsestid, selv om det er midt under Bergensfest og junihimmel. Barna er tross alt vår fremtid, og de fortjener at så mange som mulig bryr seg.

Anna Kathrine Eltvik
Leder for Løvetannmarsjen i Bergen
Nestleder for Løvetannmarsjen Norge

(Innlegget var publisert i BA 9. juni 2017.)

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: