Mot et enda kaldere samfunn


14. oktober ble det klart at regjeringen ønsker å trekke statsstøtten til en rekkeidealistiske organisasjoner og tiltak. Mange har kjent på noe som ikke beskrives som annet enn raseri da det ble kjent at Gatejuristene og Kirkens Bymisjon er blant dem som rammes. I verste fall sparker regjeringen de som allerede ligger nede for telling, i beste fall prøver de bare å gå stille forbi dem. Ingen av delene imponerer.

Skjermbilde 2017-11-07 kl. 07.53.14

Innlegget sti i BA sin e-avis søndag 5.nobvember.

Historien har vist at det har levd mennesker med sosial samvittighet også på høyresiden. Hvor har de blitt av? Nå virker det som om det er om å gjøre at flest mulig mennesker blir nullskatteytere. I et blåkaldt samfunn fremstår rikingen Trond Mohn med sin vilje til å spleise som en stadig større raritet. Hvordan kan det ha seg at han ikke blir i dårlig humør av å betale skatt? Glemt er ideen om vilkårlig barmhjertighet som viker for et velferdssamfunn hvor man har økonomisk rom til å følge opp de som av ulike grunner ikke klarer seg selv. Og da er man ikke prisgitt almisser fra folk som måtte føle for å gi der og da, men er ivaretatt av et system som ser det som sin oppgave å ta vare på alle.

Eller for å si det som Liverpools legendariske manager Bill Shankly (1959-1974) sa:

«I sosialismen som jeg tror på, jobber alle for de samme målene og derfor får også alle en del av godene. Slik er det med fotball, slik er det med livet.»

Den hyppigste unnskyldningen Erna og Siv bruker for å gjennomføre sin usosiale politikk, er at skattelette gir flere arbeidsplasser. Dette har vist seg å være tøv. De blå har siden 2013 gitt landets 19 rikeste 763 millioner kroner i skattelette. De samme personene har opprettet sju nye stillinger totalt. Kuttene i formueskatten gir heller ikke flere arbeidsplasser. Siden 2014 har de blå gitt 5,3 milliarder i formueskattelette. Kjell Inge Røkke fikk kuttet 95 millioner kroner, og kvitterte med å si opp 7100 mennesker. Det blir større sosial nød av at folk blir arbeidsledige. Større sosial nød krever hjelpetiltak og organisasjoner som nettopp Kirkens Bymisjon og Gatejuristene. Mye vil ha mer, og fanden vil ha fler.

En annen bortforklaring som Frp spiller på mens storebror Høyre med sin stillhet samtykker, er at alt er innvandrerne sin skyld. Hvor enkel hadde ikke verden vært om dette var sant? Det virkelig interessante er vel hva Frp mener om 98 % av den andre politikken. Den som ikke har noe med innvandring å gjøre. Det må da være mulig å snakke om eldreomsorg, miljø, sosialpolitikk eller frivillighet som i dette innlegget, uten å samtidig gjøre de med en annen hudfarge eller kulturbakgrunn til demoner? Kanskje til og med se på innvandrere som ressurser?

Mange fester sin lit til at støttepartiene Venstre og KrF er sitt ansvar bevisst, og stopper H og FrP i sine horrible forsøk på både å ødelegge velferdsstaten og rive det økonomiske grunnlaget bort fra idealistiske mennesker og de som får hjelp av dem. Det er å håpe at Skei Grande og Hareide er sitt ansvar bevisst.

Anna Kathrine Eltvik

Medlem i SV

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: