Litt om meg selv

Jeg var et år gammel da Robert F. Kennedy og Martin Luther King ble drept. Kan hende lå det derfor i kortene at jeg skulle få en ganske sterk, politisk bevissthet.

Det kommer ikke forandringer uten at man drømmer.

Eller så var det kanskje fordi min eldre søster på 1980-tallet gjorde innbrudd hos en skipsreder i Bergen, for deretter å lenke seg selv fast til en av kontorpultene der i protest. Odfjell importerte appelsiner fra Sør-Afrika, og hverken han eller «the big crocodile» Botha sto  høyt i kurs.

21 år gammel fikk jeg en datter. Det krevde sitt å være alenemor/studine/arbeidstaker, men det ble nå folk av meg til slutt. Da hadde jeg vært alt fra blomsterbinder og vaskekjerring, til dørvakt og journalist/fotograf. For snart ti år siden ville tilfeldighetene at jeg tok meg jobb som terapeut i barnevernet. Det har vært et givende men også krevende tiår. Og spesielt krevende er det for tiden, ettersom barnevernet på Vestlandet må kutte 134 millioner kroner bare i år.

Neste år er det kommunevalg, og som sosialist, har jeg stor tro på folkets medbestemmelsesrett. Jeg synes det er på tide at Bergen får et rødt flertall i bystyret, ettersom det blå flertallet har fått styre min hjemby enda mer vest enn den behøver å være. Jeg håper bloggen min kan være med på å rette søkelyset på ting som trenger å komme under lupen, og jeg håper også at Bergen by etterhvert kan være klar for å prøve en ny retning i styret av byen.

Anna Kathrine Eltvik

(Styremedlem i Rødt Bergen, Redaktør i Rødt Nytt Bergen, miljøterapeut i BUFetat)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: